Assalamualikum serta Salam Sejahtera Kepada pengunjung Blog PujMAC "Please Sign this Guest Book" sebagai tanda menyokong perjuangan PujMAC dalam arena MTB Sekian Terimakasih

Friday, October 16, 2009

Kayuhan KLCC & Dataran Merdeka

Distance: 34kilometer
Cycle Time: 1hr 21minut
Maximum Speed 46.9kmh
Avearage: 21.9km
Total Climb: 192m

Kali ini pujMAC berkayuh menuju ke Kotaraya (KLCC), setahu aku gang yang lain dah layan track nie, cuma aku aje yang bru bermula nak layan. Info dari pujMAC member's memang layan track nie melalui Highway KL-Putrajaya track yang sememangya menguji daya ketahanan para rider kerana climbingnya..fuhh tuhan aje la yang tahu. Aku seperti biasa akan tertinggal jauh dari kumpulan kerana stamina mereka 2 kali ganda lebih bagus dari aku.Berkumpul dihadapan Vista Condo Bukit Jalil, semuanya telah menunjukkan muka yang teruja. Aku lihat yang paling teruja adalah a.achik & Jayen. Rider yang sememangnya teruja bila ada saja kayuhan activity.

Bro asri@bk5 sibuk memberi ceramah, akupun tak pasti apa ceramahnya..Tepat 9.30pm kami memulakan kayuhan di dahului leh Bro Yeti. Belum apa semuanya dah speed..mak aiiii..mahu tinggal aku nie.

Kalau Yeti berkayuh selaju itu dan manintain dgn latihan kayuhan..aku pasti Yeti akan medapat semula shape bodynya yg pernah aku lihat di Face Booknya. Keep it up Bro...Yeti boleh..pujMACpun bolehhh!!!


Aku yang takut tetinggal jauh dari mereka cuba merapati sebaik mungkin sambil mengambil gambar. Lihat sajalah hasil karya aku..bergegar seluruh gambar..buka mengeletar..tapi laju sangat dia orang ni berkayuh.

Karenman yang dah lama bertapa muncul kembali. Tak terlewat rasanya mengucapkan "TAHNIAH" to Bro Karenman diatas kedatangan orang baru dalam kamus hidunya.

Sambil berkayuh, melihat KL dari panorama malam, memang mengasyikkan.

Semua malam tu laju nak mampos..aku yg stress dgn. kerja tiba hilang dari ingatan.so apa lagi turut layan....

Karenman,achik & Jayen adalah orang yang paling excited pada malam tu...Leader silih berganti, Jayen,Karenman & David..memang layan sungguh dia org nie.
Lihat saja Jayen, orang berkayuh rasa macam nak muntah, dia siap mengantuk menunggu rider2's lain sampai. Begitulah kekuatannya berkayuh.

Yang pasti malam itu masing-masing forced kayuh to maximum

Untuk memastikan aku tidak ditinggal jauh dari kumpulan..aku mengerahkan tenaga yang ada. Sayup aje chif ditinggalkan. Kayuhan malam itu memang menguji segala tenaga yang ada.

Ternyata route KL-Putrajaya memang layan habis, climbing,dh sungguh mengasyikkan.Wajah2 kepuasan dari rider pujMAC. Yang pasti malam itu paling teruja & enjoy adalah Karenman & achik.

Ketawa kepuasan dari asri@bk5.


pujMAC rider berlatar belakangkan KLCC.
Masing2 tersenyum puas sambil memberi pose yg ala2 manja lagi.

Finally aku sampai juga diKLCC, bangunan yang menhadi mercu tanda kebanggaan rakyat Malaysia.

Berehat sambil mencuci mata melihat buah nyor muda,tua serta bersantan..he..he..
Kepuasan dan kenikmatan yang tidak dapat dilafazkan.

Yang pasti kedatangan kami seolah-olah satu kejutan kepada pengunjung KLCC.


Berborak sambil menceritakan pengalaman kayuhan. Yang pasti malam itu Iyan kena habis dengan Bro asri@bk5 cam.. tu la iyan bila berkawan dengan family man.

Untuk pengetahuan semua Iyan adalah orang bujang dlm pujMAC team, so kiri kanan kena belasah oleh Bro asri@bk5. Dont worry Iyan, selalunya org bercerita berdasarkan pengalaman.

Iyan:- Sabor aje la....

Disaming berkayuh, bro asri@bk5 sempat mengabil gabar salah seorang pelancong malam itu. Tertunai tanggungjawab seorang warganegara Malaysia yang senantiasa erigatin terhadap pelancong...

Salah satu buah nyor malam itu, yang pasti sudag bersantan..ha..ha...
Candid from kebun bunga...sekali sekal layan pic kayuh dicelah pokok bunga.

Yeti, Iyan & gtNik wajah kepuasan terpancar...sibuk dok perhatikan buah nyor agaknya..

Inilah kenikmatan berkayuh di Kotaraya..disamping menyehatkan badan boleh cuci mata.
Sebagai bukti buah nyor, Jayen & a.achik sempat mengambil peluang pd malam itu..ha..ha..

Jayen kalau Cikgu Besar dok pantau blog pujMAC naya la kau....

Begitu juga a.achik pastikan "Minester of Finance" tak buka pujMAC blog...kalau tak..tidur sebelah basikal la jawabnya..

Setelah puas menikmati pemandangan KLCC, kami bergerak ke Dataran Merdeka, satu lag tempat yang menjadi tumpuan warga kota.Sempat berhenti di 7-Eleven untuk mengisi segala bekalan termasuk "power stick" untuk Jayen,asri@bk5 manakal a.achik tak perlu lagi power stick kerana diganti dengan "stick" special RM350...pehhh boleh beli Head set Chriss King lorrrrr....Melepak di Dataran Merdeka. Salah satu tempat rehat warga kota dimalam minggu.

Enjoy dan pelbagai ragam dilihat telatah manusia. Ada yang family,couple diluar dan didalam kereta sambil dok dlm gelap2 (tak pasti apa yg dilakukan)

Setealh puas melepak kami menuju kayuhan pulang.


Aku sempat merakamkan sedutan video untuk kayuhan KLCC, memenag best...
Next time kita layan lagi, KLCC, Menara KL, Hard Rock Cafe..amacam ada BERANI?
Aksi-aksi dari pujMAC Rider


No comments:

Post a Comment