Assalamualikum serta Salam Sejahtera Kepada pengunjung Blog PujMAC "Please Sign this Guest Book" sebagai tanda menyokong perjuangan PujMAC dalam arena MTB Sekian Terimakasih

Thursday, June 4, 2009

Minggu 23.3 Road Kesas Highway

Date: 03 June 2009
Venue: Kesas Highway
Putrajaya
PujMAC Meeting time/Place: 8.30 PM/ Petronas KESAS
Ride time: 9.15 PM

Distance: About 35kmRide
Speed: 15-25km

Blogger:- Jom layankayuh Road malam nie!!!!!!

Karenman:_Alamk Bro malam nie keje la...tak dapat ikut...lain kali yek!!!!!

Andaroha:_ Aaghhhh...kenapa malam nie lak? Kerja malam la!!!!!

Mota:_ Adoi..Melepas le...Sapa lagi? Andaroha tak ajak ke?
Aku kena ambik anak aku malam nie kat Nilai!!!!!

Rostan_PujMAC;_ Kul berapa??? Tengok aarrr..macamana..he..he...

Morqh_MTB:_ Ok! TQ

Mat_Livina:_ Ok Jumpa malam nanti!!!!

PujMAC Blogger:_ AKu dah ajak tapi andaroha kerja malam..kau gi la ambik anak kau awal
sikit..so malam nie leh la layan....

Mota_Livina:_ Ok2 petang nie jugak aku gi Nilai ambik anak aku..Jumpa malam nanti!!!

Melihat dari dari rentetan diatas..beginilah keadaan peminat MTB bila ajak aje kayuh..mesti melompat dan respon baik punya...kena lak last minute inform..masing2 dah ada shedule..cuma terpulang macamana nak revised serta reschedule..he..he...

By the way malam tu yg datang layan kayuh road kat KESAS Highway ialah, Bro Mota, Mat,Morqh Iyan serta PujMAC Blogger.

Bro Mat 1st time layan road dengan PujMAC selepas 5 hari beli basikal Fuji Nevada..mesti teruja serta excited...

Bro Mota lak 2nd time layan road dengan PujMAC selepas PCM last week.semakin ganas Bro Mota nie..pantang on aje switch mesti jadi aje...keep it u Bro..and thanks to all, kadang2 bila difikirkan bagus jugak ada blog nie..akan bertamabh kawan MTB amnya.

Pukul 8.45pm samai meeting point at Petronas KESAS, sampai aje..Bro Mat sedang sibuk pasang tayar..sebab tayarnya tersalah direction masa pasang..anyway..bagus jugak tu Mat..training for Jambori...akan datang!!!

5 minute kemudian Bro Morqh & Iyan sampai..so salam perkenalan diucapkan..Another 10 minit Bro Mota lak sampai..

Actually kayuhan kali ini dah set nak saing dengan Br Kulat yg berkayuh dari Klang..expected dia org sampai dalam pukul 9-15pm to 9.30, oleh kerana sibuk dengan bike Bro Mat and others tiba2 mobile aku berbunyi...

Bro Kulat:_ Hah!!! Mana!!! Aku dah sampai nie????

Blogger:_ Alamak sorry Bro..masih tebgah set up bike..anyway kau layan dulu..nanti kita orang
kejar!!!!

Bila semua dah ready kami memulakan kayuhan malam tu..so aku lead kayuhan sambil dok fikir nak kejar Bro Kulat & Gang..aku plan nak tarik 30km/h..sedang aku dok layan aku tengok member jauh dok tertinggal..So ak decide kayuhan malam tu Lead by Bro Mota..kayuh slow2 & steady aje laaa!!!


Kayuhan Lead by Bro Mota_Livina!!!!....

Bro Mat & Bro Morqh macam race ajeee!!!!....

Dah almost sampai awan besar dah....

Bro Mat dah senyum lebar bila nampak signboard Awan Besar...

Member yang kayuh malam tu!!! Dari Kiri Bro Iyan, Mat_Livina, Mota Livina & Morqh

PujMAC blogger denagn MTB rider's...

PujMAC blogger mengucapkan selamat datang kepada Bro Mat_Livina ke dunia MTB, serta Bro Mota_Livina yang kembali aktif setelah sekian lama simpan bike dalam stor.

Disamping itu PujMAC mengucapkan salam perkenalan buat Bro Iyan & Bro Morqh...kalau ada kayuh mana2 roger2 la...



3 comments:

  1. bro..moQh bukan moGh..ehhe

    ReplyDelete
  2. Sorry Bro moqh..aku dah betulkan..susah nama pelik2 nie..

    ReplyDelete
  3. xpe2..xde hal..bunyi same jek..huhu

    moqh

    ReplyDelete